Lämpöverkkoremontti
Onko kotona kylmä? Huimaavatko lämmityslaskut päätäsi?
Moni ei tiedä, että vanha lämmitysverkosto saattaa tuhlata paljon turhaa energiaa ja aiheuttaa huomattavia ylimääräisiä taloudellisia kuluja. Lämmöntuotto ei myöskään välttämättä ole riittävä kiinteistöllesi ja tällöin lämmitysenergiaa joudutaan käyttämään todella paljon, eikö se ei ole millään tavalla kannattavaa.
Toteutamme laadukkaat lämpöverkkoremontit Hämeenlinnassa ja koko Kanta-Hämeen alueella. Meillä on vankka kokemus lämpöverkkojen asennuksesta, huollosta ja saneerauksesta. Remontit toteutamme aina kiinteällä hinnalla avaimet käteen -periaatteella. Meiltä saat myös 20 vuoden takuun asentamillemme lämpöverkkojärjestelmille ja 10 vuoden takuun lämmityspattereille!
Lämpöverkkoremontti lisää energiaystävällistä ja huoletonta asumista
Aloitamme lämpöverkkoremontin aina huolellisella kartoituksella, jonka aikana valitsemme kanssasi juuri sinun tarpeisiisi sopivan lämmitysjärjestelmän. Myös putkistojen reititys, läpiviennit ja paikat katsotaan aina yhdessä talon omistajan kanssa.
Jos putkistot ovat edelleen hyvässä kunnossa, saattaa radiaattoripattereiden ja patteritermostaattien uusiminen riittää. Näiden uusimisen myötä voidaan käyttää pienempää lämpötilaa, joka säästää energiaa huomattavasti. Käytämme uudentyyppisiä matalalämpöpattereita, sillä niiden ansiosta kiertoveden lämpötilaa voidaan laskea oleellisesti ja näin lämpöhukat pienenevät ja energiaa säästyy.
Kun kiertoveden lämpötila on matalampi, on mahdollista myös ottaa käyttöön uudentyyppinen lämmitysjärjestelmä, joka voi olla esimerkiksi maalämpö tai vesi-ilmalämpöpumppu. Kiinteistön koko, ikä ja lämmitystarpeet vaikuttavat siihen, mikä vaihtoehto kaikista eri lämmitysjärjestelmistä on kustannustehokkain ja toimivin.
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä kiinteistöösi energiatehokas lämmitysmuoto!
Energiaremontti ja lämmitysjärjestelmän vaihto taloyhtiössä
Taloyhtiön tärkein tehtävä on ylläpitää kiinteistön kuntoa ja arvoa. Olipa kyseessä sitten kerrostalo, rivitalo, paritalo tai pienkodeista koostuva taloyhtiö, tulee energiaremontti ja mahdollisesti myös koko lämmitysjärjestelmän vaihto ajankohtaiseksi ennemmin tai myöhemmin. Kokonaisen taloyhtiön lämmitysjärjestelmän vaihto on kuitenkin iso ja kallis työ, joten se kannattaa suunnitella huolella sekä valita mukaan luotettava ammattilainen.
Lämmitysjärjestelmän vaihto alkaa yleensä siitä, että taloyhtiön osakkaita alkaa kiinnostaa eri lämmitysmuodot ja varsinkin niiden tuomat säästöt. Kun taloyhtiön hallitus on päättänyt lämmitysmuodon vaihtamisesta ja remontti on äänestetty toteutettavaksi yhtiökokouksessa, siirretään projekti isännöitsijälle tai hankesuunnitelmiin erikoistuneelle suunnittelutoimistolle, jonka tehtävä on tehdä taloyhtiön hallituksen tilaama vertailu lämmitysjärjestelmien eroista ja kilpailuttaa urakoitsijat. Parhaan arvion saa, kun käyttää urakoitsijoita jotka tekevät ilmaisen kartoituksen taloyhtiöön ja näin voivat kertoa mahdollisimman tarkan hinnan sekä vastata kysymyksiin remontin etenemisestä.
Mikä lämmitysjärjestelmä on taloyhtiölle paras?
Sopivin lämmitysmuoto valitaan aina rakennustyypin, rakennuksen iän ja taloyhtiön koon sekä osin budjetinkin perusteella. Uutta lämmitysjärjestelmää valitessa kannattaa muistaa myös jäähdytyspuoli; kaikki laitteet eivät välttämättä tarjoa viilennystä, jolloin kahden vaihtoehdon välillä arpoessa edullisempaan kallistuminen voi kaduttaa helteiden saavuttua. Sekä lämmittävän että jäähdyttävän järjestelmän saa kaikkiin eri talomuotoihin, kerrostaloasujien ei siis tarvitse tinkiä asumismukavuudesta.
Avustus taloyhtiön energiaremonttiin
Jos lämmitysjärjestelmän vaihto parantaa kiinteistön energiatehokkuutta, voi taloyhtiö olla oikeutettu avustuksiin. Avustuksen suuruus riippuu energiatehokkuuden paranemisen määrästä. Lue lisää ARA:n energia-avustuksesta täältä.
Öljylämmityksestä luopumista tuetaan
Vanhoissa rakennuksissa on edelleen öljylämmityksiä, joita ei ole vielä vaihdettu modernimpaan ja kestävämpään vaihtoehtoon. Fossiilisen öljyn lämmityskäytöstä ollaan kuitenkin aktiivisesti luopumassa, ja tätä edistetään jakamalla jopa tuhansien eurojen tukia lämmitysremonttiin. ELY-keskuksen tuki on tarkoitettu ympärivuotisessa asuinkäytössä oleviin pientaloihin, eli omakotitaloihin ja paritaloihin.
Avustuksen öljylämmityksestä luopumiseen voi saada jos uusi lämmitysjärjestelmä ei perustu fossiilisiin polttoaineisiin. Korkeimman avustuksen saa, jos öljylämmitys vaihdetaan maalämpöpumppuun, ilma-vesilämpöpumppuun tai kaukolämpöön. Lue lisää tuesta ja sen hakemisesta ELY-keskuksen sivuilta.